Email:
Şifre:
• Şifremi Unuttum
• Üyelik Başvurusu
Facebook ile Giriş Yap

Ajinomoto, Türkiye planlarını anlattı

Haber Arşivime Ekle

Ajinomoto, Türkiye’de yatırımlarla büyümeyi hedefliyor


Japonya’da 1909 yılında kurulan ve bugün dünyanın en büyük gıda şirketleri arasında yer alan Ajinomoto, Türkiye’de yatırımlarla büyümeyi hedefliyor. Ajinomoto, 2013 yılında Kemal Kükrer markasıyla sirke, nar ekşisi gibi sıvı soslar üreten Türkiye’nin köklü firması Kükre Gıda A.Ş.’nin yüzde 50 oranındaki hisselerini satın almıştı. Bizim Mutfak markasıyla hazır çorba, bulyon, çeşni ve toz tatlı kategorilerinde üretim yapan Örgen Gıda’nın hisselerini Yıldız Holding’ten 2017 Nisan ayında alan Ajinomoto,  Ağustos’ta da Kükre Gıda’nın kalan hisselerinin sahibi oldu. Şimdiye kadar Türkiye’ye 500 milyon liranın üzerinde yatırım yapan Ajinomoto, böylece Türkiye’nin önemli gıda üreticileri arasına girdi.  

109 yıllık köklü geçmiş, 1700 kişilik Ar-Ge departmanı
Ajinomoto’nun 2020 vizyonu gıda ve içecekte dünyanın ilk 10 markası arasına girmek. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu “Rising Stars” (Yükselen Yıldızlar) grubu, Ajinomoto’nun cirosunun yüzde 2’sini oluşturuyor. Firmanın hedefi, Türkiye’yi coğrafi üs haline getirerek 2020’ye kadar bu oranı yaklaşık 4 katına çıkarmak…

Örgen Gıda ve Kükre Gıda İcra Kurulu Başkanı Sinan Altun, Türkiye’deki yatırım ve büyüme hedefleri doğrultusunda güçlü ve emin adımlarla yürüdüklerini belirterek, şunları söyledi: “Ajinomoto, 109 yıllık köklü geçmişi, yaygın global ağı ve 1700 kişinin çalıştığı güçlü Ar-Ge departmanı ile bugün dünyanın en önemli ve en büyük gıda üreticileri arasında yer alıyor. Ajinomoto’nun bugüne kadar 500 milyon TL’den fazla yatırım yaptığı Türkiye’de de çok büyük hedefleri var. Yaptığımız yatırımlarla alanımızda Türkiye’nin en büyük gıda firmalarından biri olduk. Yeni yatırımlarla bu kapasitemizi artırarak ve zenginleştirerek çok daha iddialı bir konuma ulaşacağız.” 

“Türkiye, bölgesel üretim üssü olacak“
Ajinomoto’nun büyüme hedeflerinin Türkiye’ye verdiği önemi gösterdiğini vurgulayan Altun, Türkiye’deki yatırımlara devam edileceğini belirterek şöyle konuştu: “Ajinomoto Dünya’nın iddialı global şirketlerinden biri…Ajinomoto, 2016 yılında 10,07 milyar ABD doları net satış gerçekleştirdi. Ajinomoto’nun işletme karlarının %49’u Japonya’da, %41’i five stars olarak adlandırdığı Tayland, Vietnam, Filipinler, Endonezya ve Brezilya’da; %8’si Kuzey Amerika ve Avrupa’da %2’si ise rising stars olarak adlandırdıkları Türkiye’nin de içinde olduğu Ortadoğu, Afrika, Hindistan bölgesinde gerçekleşti. Türkiye’nin de içinde olduğu yatırımların yeni başladığı bu bölgede 2020 hedefimiz bu oranı yaklaşık 4 katına çıkarmak ve globalde 2020’de gıda ve içecekte dünyanın ilk 10 markası arasına girmek. Böyle tanımlandığında Türkiye’nin şirketin global hedefleri arasında çok önemli bir ülke olduğu hemen anlaşılabilir. Çünkü Ajinomoto Grup, Türkiye’yi ‘rising star’ olarak adlandırdığı bölgenin merkez üssü olarak görüyor. Temel hedefimiz, 5 yıl içinde Türkiye’yi bölgesel üretim üssü haline getirmek. Türkiye; Orta Doğu, İran, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Rusya için bir üs olacak. Ayrıca Ajinomoto’nun Ar-Ge gücünden yararlanarak, yeni ürünlere de odaklanacağız. Yol haritamızı belirledik; emin adımlar ve verimli yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz.”

“Türkiye’nin vizyonuna güç katmaya hazırız” 
Basın toplantısında söz alan Ajinomoto Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Toru Okazaki de, Türk ve Japon halklarının tarihin çok eski dönemlerinden bu yana zor zamanlarda hep birbirine tutunmayı, yardım etmeyi, dost olabilmeyi başardığını belirtti. Okazaki, “Türkiye’nin son yıllarda sahip olduğu ekonomik vizyon ve büyüme potansiyeline duyduğu inanç ile güçlü yatırımlara imza atıyoruz. Ajinomoto olarak global ölçekteki Ar-Ge altyapımız, geniş ağımız ve uzmanlığımızla dünyaya açık, rekabetçi, ekonomisini büyüten bir ülke olmayı hedefleyen Türkiye’nin vizyonuna güç katmaya hazırız” dedi.
11 Ocak 2018 Perşembe
Haberle İlgili Fotoğraflar
Büyütmek için tıklayınız.
"KEMAL KÜKRER" İle İlgili Diğer Haberler
Diğer Haberler